
پولسازترین شغلهای دنیا (بلاگری)
شغلهای بسیار پولسازی در حال حاضر در اینستاگرام وجود دارند و حتی افراد زیادی در سنین پایین این کار را انجام میدهند. بلاگر شخصی است که در هر حیطه کاری صاحب نظر است و میتواند بر مخاطبان خودش تأثیرگذار باشد. البته ابتدا باید بسترسازی و برندینگ شخصی خود را طی چندین سال بسازد. اما در حال حاضر میتواند یکی از پولسازترین مشاغل باشد. امروزه ۷۰ الی ۸۰ درصد از برندهای معتبر دنیا از اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده میکنند. زیرا این افراد آنقدر بر روی تصمیم خرید مخاطبان خود تأثیرگذار هستند که همه این قدرت را درک کردهاند و بسیاری از برندها در کمپینهای تبلیغاتی خود از این نوع بازاریابی استفاده میکنند. بلاگر کسی است که در حیطه کسبوکاری خود حرفی برای گفتن دارد، متخصص است و براساس دانش خود تأثیرگذاری خوبی بر مخاطبینش دارد. تعریف واقعی بلاگر این نیست که از هر چیزی تعریف و تمجید کند. به عنوان مثال یک بلاگر غذا از غذاهای هر رستوران و غذایی تعریف کند. بلاگر واقعی از چیزی که واقعا خوب است تعریف میکند و چیزی که بد است را همانگونه بیان میکند. به عنوان مثال صدف بیوتی این وجه تمایز را از دیگر بلاگرها دارد که ابتدا محصولات را خریداری میکند و فقط در صورتی که محصول خوب باشد آن را تبلیغ میکند. بلاگری که از هر چیزی تعریف نکند و وجه تمایزی نسبت به رقبای خود داشته باشد متخصصتر دیده خواهد شد.
بلاگر صفحه اینستاگرام خود را براساس متن و عکس مدیریت میکند. پایه بلاگری متن است، کپشنهای خوبی مینویسد، نوشتههای خوب و دلنشینی دارد، فعالیت مستمر دارد و محتوای خوب تولید میکند. ما به اندازه تمام کسبوکارهای دنیا میتوانیم بلاگر داشته باشیم. امروزه در ایران بلاگرهای سفر، غذا، پوشاک، لوازم آرایشی، دکوراسیون و… به وفور یافت میشوند. یک تعمیرکار یا یک طلاساز هم میتوانند یک بلاگر باشد. هر محصول، سرویس یا خدمات میتواند ایدهای برای بلاگری باشد.
یک بلاگر ظاهر موجه و مرتبی دارد (زیبایی ملاک نیست)، حتماً در زمینه کاری خود متخصص است و بسیار خلاق و فعال میباشد. در حال حاضر دیگر «محتوا» پادشاه نیست، بلکه «اَبَرمحتوا» پادشاه است. امروزه در فضای مجازی و Social Media چیزی که مخاطب میبیند محتوا است. اگر محتوای شما پولساز باشد میتواند فروش را نهایی کند. محتوایی که مخاطبپسند باشد و به چالشها و دغدغههای مخاطب پاسخ بدهد. محتواهایی که در حال حاضر در محیط اینستاگرام بسیارتأثیرگذارتر هستند محتواهای مفید، جذاب و سرگرمکنندهاند. شما زمانی که اینستاگرام خود را باز میکنید با صدها و هزاران محتوا روبهرو میشوید بنابراین امروزه اَبَر محتواها پادشاه هستند. اگر محتوای شما در چند ثانیه ابتدایی افراد را به دنبال کردن ادامه محتوا ترغیب نکند، افراد به سراغ پیجهای دیگر خواهند رفت. بلاگر باید بر روی یک شبکه اجتماعی تمرکز بیشتری داشته باشد.
ولاگری با بلاگری متفاوت دارند. بلاگر بر پایه متن است اما ولاگر بر پایه ویدئو است و فقط با فرمت ویدئو مستندسازی میکند و آن را به دید عموم میگذارد. آیتمهایی که یک ولاگر باید داشته باشد این است که اعتماد به نفس بالایی داشته باشد و از قضاوتهای مردم نترسد، از یکسری ابزارهای کوچک مانند موبایل، میکروفون و… استفاده کند و زندگی خود را به اشتراک بگذارد. ولاگری حتی میتواند از بلاگری بسیار بهتر باشد. فرمت ویدئو نزدیک به هزار و دویست بار بیشتر از یک فرمت عکس دیده میشود.
سؤال: اگر شخصی قرار باشد محصولی را در اینستاگرام بفروشد چگونه شروع کند؟ چگونه اعتمادسازی کند؟
در ابتدای کار باید محتواهای مفید و ارزشمند تولید کنید به عبارت دیگر شاکله پیج خود را تشکیل بدهید، زمانی که افراد که وارد پیج شما میشوند در چند ثانیه ابتدایی تشخیص میدهند که پیج شما را فالوو کند یا خیر. اولین چیزی که افراد به آن نگاه میکنند «بیو» پیج است. شما باید تأثیرگذارترین و کوتاهترین جمله را در بیو پیج بنویسید. اینکه چه کاره هستید، چه کسی هستید و چرا مخاطب باید شما را فالوو کند. بیو حتما باید CTA یا Call To Action داشته باشد به عبارت دیگر اگر خدمات رایگان دارید، آموزش رایگان دارید، راههای ارتباطی متفاوتی دارید و… آن را در بیو پیج بیاورید. از طریق CTA در بیو افراد میتوانند به شما نزدیکتر شوند یا از خدمات و محصولات شما استفاده کنند.
محتوای ارزشمند داشته باشید. پایهریزی و فوندانسیون محتوا این است که شما پرسونال مخاطب خود را بشناسید. دغدغهها، چالشها و نیازهای مخاطبین خود را بشناسید. محتوا باید مخاطبپسند باشد تا مخاطب را درگیر کند. تا چندین سال پیش اینستاگرام پستها را براساس زمان انتشار برای افراد نشان میداد، اما در حال حاضر هر چقدر درگیری مخاطب با یک پیج بیشتر باشد، زمانی که وارد اینستاگرام میشود پست اول یا دومی که مشاهده میکند، پست همان پیج است. هر چقدر محتوای ارزشمند شما بیشتر دیده شود اینستاگرام به شما امتیاز میدهد و شما را به کاربرهایی که شما را فالوو ندارند نیز نشان میدهد. از آنجا که میخواهد در این پلتفرم محتوای خوب و ارزشمند تولید شود بنابراین این امتیاز را در اختیار شما قرار میدهد. تولید محتوا باید تداوم داشته باشد. پیج شما مانند یک مغازه است که حضور مستمر شما در این فضا بسیار مهم است؛ چه در غالب پست یا استوری. پاسخگو و در دسترس باشید، فعالیت مستمر و روزانه داشته باشید.
برای اینکه تعامل بیشتری با مخاطبان خود داشته باشید یکی از مواردی که باید رعایت کنید این است که به افرادی که وارد پیج شما میشوند و شما را فالوو میکنند یک تکست یا فایل صوتی خوشامدگویی در دایرکت ارسال کنید. زمانی که وارد یک مغازه میشوید وقتی فروشنده به احترام شما بلند میشود و خوشامدگویی میکند و فروش مشاورهای برای شما دارد مطمئنن بسیار دلنشینتر خواهد بود. افراد محصولات و خدمات را نمیخرند، بیشتر رفتار فروشنده و حس خوب را خریداری میکنند. این اتفاق دقیقا در اینستاگرام هم وجود دارد. زمانی که پیام خوشامدگویی میفرستید حتما باید از جملاتی استفاده کنید که افراد را ترغیب کند تا دوباره به پیج شما سر بزنند. حتما از نام افراد در پیام خوشامدگویی استفاده کنید، به آنها بگویید چند پست آخر یا پست آخر شما را مشاهده کنند و هر سؤالی داشته باشند آنها را راهنمایی خواهید کرد. با این کار ویزیت پروفایل خود را بالا میبرید. اگر تولید محتوای خوبی داشته باشید تعامل بیشتری با پیج شما برقرار میشود، پستهای شما را لایک میکنند، آنها را سیو میکنند و کامنت میگذارند. مهمترین اتفاق این است که شما با این کار فرد را درگیر میکنید و این درگیری باعث میشود برای دفعات بعد که پست جدیدی میگذارید احتمال اینکه اول از همه شما را ببینند زیاد میشود.
مسلماً برای بسیاری از افراد اتفاق میافتد که در کپشن پستها غلط املایی دارند یا هشتکها را اشتباه مینویسند، زمانی که یک پست را منتشر میکنید به هیچ عنوان در ساعات اولیه آن را ادیت نکنید، زمانی که یک پست منتشر میشود الگوریتم اینستاگرام به این صورت است که پست شما به ده درصد از فالوورهای شما نشان داده میشود. این ده درصد از فالوورها پست شما را برای دیگران میفرستند، لایک میکنند، کامنت میگذارند، سیو میکنند و حتی پست شما به کسانی که آنها را فالوو ندارید نشان داده میشود و… ؛ اکنون اگر در ساعات اولیه پست خود را ادیت کنید تمام تعاملهایی که قبلا ایجاد شده بود به زبان ساده درون سطل زباله ریخته خواهند شد و دوباره مجددا از بقیه راه تعاملسازی اتفاق میافتد و دیگر پست برای افرادی که قبلا با آنها تعامل ایجاد شده بود نشان داده نمیشود.
هر چقدر فالوورهای شما هدفمند باشند صفحه شما رشد بهتری خواهد کرد. در کمپینهای تبلیغاتی به بلاگرها و افرادی تبلیغ بدهید که کاملا مرتبط با حیطه کاری شما باشند. کسی که کسبوکار مخصوص بانوان دارد باید به بلاگری رجوع کند که بیشتر مخاطبین او خانم هستند. سرگرمکننده بودن محتوا نیز بسیار مهم است. امروزه مردم دوست دارند با یک محتوای خلاصه و مفید یک نکته آموزنده دریافت کنند.
هر چقدر پیجها قدیمیتر باشند تعداد فالوورهای غیرفعال در آنها بیشتر خواهد بود. یک سؤال پرتکرار این است که باید چکار کنیم تا فالوورهای غیرفعال خود را فعال کنیم؟
اولین راهکار تعداد Live است. گذاشتن Live این Notification را به فالوورهای شما میدهد که شما Live گذاشتهاید، اگر صفحه شما برای او جذابیت داشت دوباره تعامل برقرار میشود و در غیر این صورت شما را آنفالو خواهد کرد و چه بهتر که این اتفاق صورت بگیرد زیرا فالوور غیرفعال ضرر بسیار بزرگی به پیج شما خواهد رساند.
دومین راهکار این است که فرکانس فعالیت خود را تغییر بدهیم. اگر روزی یک پست منتشر میکنید، از این به بعد روزی دو پست منتشر کنید. یک شوک خوب به پیج خود بدهید. البته توجه داشته باشید که پست شما ارزشمند باشد. همچنین سعی کنید پستها را در ساعات مختلف منتشر کنید تا بهتر دیده شوید.
چند نکته مهم:
۱- شاکله پیج شما باید منظم و مرتب باشد. همانند زمانی که قرار است مهمان وارد منزل شما شود و خانه خود را مرتب و تمیز میکنید، پیج شما نیز باید مرتب و منظم باشد.
۲- تیترهای قوی و تأثیرگذار بگذارید.
۳- محتوای ارزشمند و هدفمند ایجاد کنید. محتواهایی مختص مخاطبان خود تولید کنید.
۴- هر روز ابزارهای اینستاگرام خود را چک کنید. ببینید چه پستهایی بیشتر دیده شدهاند. چه پستهایی بیشتر Save شدهاند و… . پستی که Save بیشتری داشته باشد مخاطبپسندتر است بنابراین باید بیشتر به سمت همان نوع پست بروید.
۵- پروفایل حرفهای خود را بسازید، تداوم داشته باشید و صبور باشید.
Hi there, after reading this awesome post i am as well glad to share my knowledge here with mates. Nichole Brandy Shenan